Broskvový čaj - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskvový čaj
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 53034 |
Kategorie: | Čaje |
Ingredience
2 ks | Čaj černý |
1 ks | Citrony |
3 kávová lžička | Cukr krupice |
70 g | Kompot broskvový |
30 ml | Sirup malinový |
4 dl | Voda pitná |
40 ml | Vodka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 105,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Voda pitná, Vodka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čaj černý, Kompot broskvový, Sirup malinový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskvový čaj postup přípravy receptu:
1 | Připravíme dvě sklenice, do kterých dáme po sáčku čaje. Uvaříme si vodu a zalijeme jí čaj. Necháme ho 5 minut vylouhovat a sáčky vybereme. Potom do každé dáme na malé kostičky nakrájené okapané broskve a polovinu dávky sirupu, vodky a cukru. |
2 | Vše dobře promícháme, nakonec každou sklenici ozdobíme plátkem citrónu a horký čaj podáváme. |
Poznámka
Čaj můžeme připravit z jiného ovoce. Například z třešní, jahod a podobně.