Dip z jablek a křenu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dip z jablek a křenu
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53035 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Křen |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
500 g | Tvaroh tučný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 22,5mg |
Draslík | 32,6mg |
Vláknina | 958,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 150,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Jablka, Křen, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dip z jablek a křenu postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve na hrubém struhadle nastrouháme důkladně omyté a oloupané jablko. |
2 | Poté v menší míse smícháme citrónovou šťávu, kůru a připravené jablko. Nakonec smícháme tvaroh, křen, sůl, pepř a jablkovou směs dohromady. Důkladně promíchaný a vychlazený dip ihned servírujeme. |
Poznámka
Vhodnou odrůdou jablek jsou Booskopské červené či Coxova reneta. Dip můžeme ozdobit nasekanou petrželkou.