Horký broskvový čaj - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Horký broskvový čaj
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 53036 |
Kategorie: | Čaje |
Ingredience
2 ks | Čaj černý |
0,3 ks | Citrony |
4 kostka | Cukr kostkový |
70 g | Kompot broskvový |
30 ml | Sirup javorový |
4 dl | Voda pitná |
40 ml | Vodka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 87,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 5,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sirup javorový, Voda pitná, Vodka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čaj černý, Cukr kostkový, Kompot broskvový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Horký broskvový čaj postup přípravy receptu:
1 | Připravíme dvě sklenice a uvaříme vodu. Do každé dáme sáček čaje, zalijeme horkou vodou. Necháme 5 minut vylouhovat a sáčky vybereme. |
2 | Potom do každé sklenice dáme na malé kostičky nakrájené okapané broskve. Přidáme po lžící sirupu a po jedné lžící vodky. |
3 | Vše dobře promícháme, nakonec každou sklenici ozdobíme plátkem citrónu. |
4 | Na každý talířek vedle lžičky položíme po dvou kostkách cukru a horký čaj podáváme. |
Poznámka
Čaj můžeme připravit z jiného ovoce. Například z třešní, jahod a podobně.