Dip z vajec, smetany, jogurtu a zeleniny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dip z vajec, smetany, jogurtu a zeleniny
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53038 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
120 g | Cibule |
200 g | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Kapary |
4 kávová lžička | Křen |
80 g | Majonéza |
200 g | Okurky nakládané |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Řeřicha |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 50,8mg |
Draslík | 102,7mg |
Vláknina | 846,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jogurt bílý, Křen, Majonéza, Okurky nakládané, Řeřicha, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dip z vajec, smetany, jogurtu a zeleniny postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme ve vodě vajíčka, ty necháme ve studené vodě vychladnout a oloupeme je. |
2 | V míse smícháme majonézu, jogurt, křen, na jemno nakrájené okurky a cibuli s kapary. Směs důkladně promícháme a nakonec přidáme najemno posekanou řeřichu s kousky nakrájeného vajíčka. Podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme ihned, nebo po krátkém vychlazení. |