Uzenina zapečená s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzenina zapečená s pórkem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 5305 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Jogurt bílý |
200 g | Klobása Dunajská |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kg | Pórek |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 67,9mg |
Draslík | 512,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 103,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,3mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 48,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzenina zapečená s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Pórek omyjeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do osolené vařící vody, uvaříme doměkka a necháme okapat. |
2 | Zapékací mísu vymastíme polovinou dávky másla, rozložíme na ni pórek, přidáme uzeninu nakrájenou na kostičky a opepříme. Zalijeme smetanou rozšlehanou s jogurtem. Navrch poklademe slabé plátky sýru a posypeme paprikou. Doplníme vločkami zbylého másla. |
3 | Zapečeme ve vyhřáté troubě. Podáváme s bramborami. |