Bylinkový salát s bulgurem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinkový salát s bulgurem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 53051 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
50 g | Bazalka |
200 g | Bulgur |
20 ml | Citronová šťáva |
50 g | Kopr čerstvý |
50 g | Koriandr čerstvý |
50 g | Máta |
80 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kudrnka |
1 ks | Pomeranče |
200 ml | Pomerančová šťáva |
8 g | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 739,8mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 90,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bulgur, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Koriandr čerstvý, Máta, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinkový salát s bulgurem postup přípravy receptu:
1 | Bulgur nasypeme do hrnce, zalijeme 150 ml pomerančové šťávy, vodou a zvolna vaříme 20 minut doměkka. Tekutina by se měla vsáknout. Necháme vychladnout. |
2 | Do misky nalijeme 50 ml pomerančové šťávy, citronovou šťávu, panenský olivový olej, osolíme, opepříme a promícháme. Touto směsí zalijeme vlažný bulgur, promícháme a dáme na čtvrt hodiny do lednice vychladnout. Bazalku, kopr, koriandr, mátu a petrželku posekáme nadrobno, oloupaný pomeranč nakrájíme na kostičky a spolu s bylinkami přimícháme do bulguru. |
3 | Před podáváním vychladíme. |