Jednoduchý recept

Bylinkový salát s bulgurem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 53051
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

50 g Bazalka
200 g Bulgur
20 ml Citronová šťáva
50 g Kopr čerstvý
50 g Koriandr čerstvý
50 g Máta
80 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
50 g Petržel kudrnka
1 ks Pomeranče
200 ml Pomerančová šťáva
8 g Sůl
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 654kJ
15% Sacharidy 54 g
25% Tuky 19 g
41% Sodík 812 mg
16% Bílkoviny 9 g

Bylinkový salát s bulgurem postup přípravy receptu:

1

Bulgur nasypeme do hrnce, zalijeme 150 ml pomerančové šťávy, vodou a zvolna vaříme 20 minut doměkka. Tekutina by se měla vsáknout. Necháme vychladnout.

2

Do misky nalijeme 50 ml pomerančové šťávy, citronovou šťávu, panenský olivový olej, osolíme, opepříme a promícháme. Touto směsí zalijeme vlažný bulgur, promícháme a dáme na čtvrt hodiny do lednice vychladnout. Bazalku, kopr, koriandr, mátu a petrželku posekáme nadrobno, oloupaný pomeranč nakrájíme na kostičky a spolu s bylinkami přimícháme do bulguru.

3

Před podáváním vychladíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept