Pohár z podzimního ovoce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohár z podzimního ovoce
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 53060 |
Kategorie: | Poháry |
Ingredience
20 g | Cukr krupice |
30 g | Cukr třtinový |
40 g | Cukr vanilka |
100 g | Hrušky |
150 g | Jablka |
2,5 dl | Mléko polotučné |
50 g | Piškoty dětské kulaté |
20 g | Pudinkový prášek - vanilkový |
30 g | Rozinky bílé |
2 špetka | Skořice mletá |
60 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 45,5mg |
Draslík | 163,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr třtinový, Hrušky, Jablka, Pudinkový prášek - vanilkový, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Piškoty dětské kulaté, Rozinky bílé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohár z podzimního ovoce postup přípravy receptu:
1 | Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Dáme je do misky, přisypeme skořici, 20 g vanilkového cukru a krupicový cukr. Vše v misce mixérem rozmixujeme na hustou kaši. Přimícháme rozinky a ještě jednou zamícháme. |
2 | Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme třtinový cukr, pudinkový prášek a 20 g vanilkového cukru. Za stálého míchání na mírném ohni uvaříme pudink a stáhneme z ohně. |
3 | Do dvou skleněných poháru rozdělíme dětské piškoty a přeložíme je ovocní kaši. Kaši polijeme pudinkem a jeho povrch ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. Hotové poháry servírujeme. |
Poznámka
Poháry podáváme dobře vychlazené.