Jednoduchý recept

Želatinový pohár

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 53063

Ingredience

200 g Cukr krupice
40 g Cukr vanilka
200 g Kompot jahodový
1 dl Koňak vaječný
8 dl Mléko polotučné
40 g Pudinkový prášek - vanilkový
1 dl Sirup Monin - jahodový
200 g Smetana 33% (šlehačka)
1 l Voda pitná
80 g Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 526 kcal
Kilojoule 2 203kJ
19% Sacharidy 69 g
15% Tuky 11 g
5% Sodík 91 mg
9% Bílkoviny 5 g

Želatinový pohár postup přípravy receptu:

1

Jahodový kompot slijeme a jahody necháme okapat. Do kastrůlku vlijeme studenou vodu - množství stanovíme podle návodu na obalu želatiny. Do vody vložíme želatinu a necháme nabobtnat. Potom kastrůlek položíme do hrnce, do kterého jsme nalili zbytek vody, přidáme 100 g krupicového cukru a podle návodu na sáčku želatinu připravíme. Horkou želatinu rozlijeme do poháru a necháme ztuhnout a vychladnout.

2

Do jiného kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme zbylý krupicový cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek. Za stálého míchání na mírném ohni uvaříme pudink. Do pudinku vmícháme vaječný koňak, dobře promícháme a ještě teplý nalijeme na ztuhlou želatinu. Opět necháme vychladit a ztuhnout pudink.

3

Nakonec poháry ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. Poklademe na ní jahody, pokapeme jahodovým sirupem a poháry servírujeme.

Poznámka

Poháry podáváme dobře chlazené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept