Želatinový pohár - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Želatinový pohár
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 53063 |
Kategorie: | Poháry |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
40 g | Cukr vanilka |
200 g | Kompot jahodový |
1 dl | Koňak vaječný |
8 dl | Mléko polotučné |
40 g | Pudinkový prášek - vanilkový |
1 dl | Sirup Monin - jahodový |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 l | Voda pitná |
80 g | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 23,7mg |
Vláknina | 63g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kompot jahodový, Pudinkový prášek - vanilkový, Voda pitná, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Koňak vaječný, Mléko polotučné, Sirup Monin - jahodový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Želatinový pohár postup přípravy receptu:
1 | Jahodový kompot slijeme a jahody necháme okapat. Do kastrůlku vlijeme studenou vodu - množství stanovíme podle návodu na obalu želatiny. Do vody vložíme želatinu a necháme nabobtnat. Potom kastrůlek položíme do hrnce, do kterého jsme nalili zbytek vody, přidáme 100 g krupicového cukru a podle návodu na sáčku želatinu připravíme. Horkou želatinu rozlijeme do poháru a necháme ztuhnout a vychladnout. |
2 | Do jiného kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme zbylý krupicový cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek. Za stálého míchání na mírném ohni uvaříme pudink. Do pudinku vmícháme vaječný koňak, dobře promícháme a ještě teplý nalijeme na ztuhlou želatinu. Opět necháme vychladit a ztuhnout pudink. |
3 | Nakonec poháry ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. Poklademe na ní jahody, pokapeme jahodovým sirupem a poháry servírujeme. |
Poznámka
Poháry podáváme dobře chlazené.