Glazovaná směs ovoce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Glazovaná směs ovoce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 53065 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
150 g | Banány |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2,5 polévková lžíce | Cukr moučkový |
150 g | Jablka |
150 g | Jahody zahradní |
1 polévková lžíce | Likér meruňkový |
50 g | Máslo čerstvé |
150 g | Meruňky |
400 g | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 59,0mg |
Draslík | 535,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Jablka, Jahody zahradní, Meruňky, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér meruňkový, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Glazovaná směs ovoce postup přípravy receptu:
1 | Meruňky vypeckujeme, jablka oloupeme, vykrojíme jádřinec a ovoce zakapeme citronovou šťávou. Jahody opláchneme, banán oloupeme. Všechno ovoce nakrájíme na silnější plátky. |
2 | V rendlíku rozpustíme máslo s cukrem. Když je cukr rozpuštěný, vmícháme ovoce a likér a na mírném plameni zahříváme a zlehka vaříme, až je všechno ovoce prohřáté a potažené cukrovou glazurou. |
3 | Ovoce podáváme s vanilkovou zmrzlinou. |