Recept

Studené kuře na řecký způsob

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 53074

Ingredience

2 ks Bobkový list
20 ks Cibulka jarní
1 ks Kuře
4 polévková lžíce Ocet vinný
20 ml Olej olivový
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
3 ks Rajčata
2 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná
300 ml Víno bílé
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 719 kcal
Kilojoule 3 009kJ
3% Sacharidy 9 g
62% Tuky 46 g
24% Sodík 475 mg
98% Bílkoviny 55 g

Studené kuře na řecký způsob postup přípravy receptu:

1

Omyté kuře zcela vykostíme a maso nakrájíme na 2 cm kousky. Rajčata oloupeme a rozdrtíme, jarní cibulky oloupeme, zbavíme tmavé části natě a světlou část nakrájíme na kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na kostky a nasekáme petrželku.

2

Kuřecí maso vložíme do hrnce, zalijeme suchým bílým vínem a 250 ml vody, přidáme rajčata, rajský protlak a olej, dále ocet, bobkový list a sůl. Hrnec přikryjeme a dáme na mírný oheň na 40 minut dusit. Přidáme cibulky se žampiony a ještě 15 minut podusíme.

3

Hotové kuře necháme vystydnout při pokojové teplotě, potom ho v chladničce vychladíme. Před podáváním směs promícháme, rozdělíme na talíře a posypeme sekanou petrželkou.

Poznámka

Rajčata se nám budou lépe loupat, pokud si je nejprve spaříme horkou vodou. Studené kuře podáváme nejlépe s bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept