Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 53077
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
1 ks Kuře
50 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
6 ks Vejce slepičí
1 ks Veka
1,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 283 kcal
Kilojoule 1 186kJ
2% Sacharidy 6 g
26% Tuky 20 g
8% Sodík 167 mg
35% Bílkoviny 20 g

Studená kuřecí pěna postup přípravy receptu:

1

Malé kuře rozčtvrtíme a čtvrtky uvaříme ve slané vodě s cibulí, vývar slijeme přes cedník a uložíme. Maso vykostíme a nakrájíme na kousky.

2

Mezitím uvaříme natvrdo vejce, naklepneme je, prudce zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky.

3

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme kuřecím vývarem. Vzniklou řídkou omáčku za stálého míchání pomalu zahříváme, dokud nezhoustne. Do horké omáčky zašleháme žloutky a necháme ji vychladnout.

4

Vychladlou omáčku přendáme do mixeru, přidáme nakrájené kuřecí maso a dohladka umixujeme. Přelijeme do mísy, přidáme chilli koření, osolíme, pěnu ještě ručním šlehačem našleháme a dáme do lednice na 10-15 minut rozležet. Pak ušleháme šlehačku, kterou opatrně vmícháme do pěny a opět vrátíme do ledničky.

5

Z veky nakrájíme slabé plátky, na které pomocí mikrotenového sáčku s ustřiženým rohem nebo zdobícího sáčku naneseme pěnu.

6

Chlebíčky ozdobíme plátky vařených vajec a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept