Recept

Klopsy z kuřecího a vepřového masa se smetanovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 53078

Ingredience

2 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Kuře
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Slanina vepřová
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
80 g Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
300 g Vepřová krkovička
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 675 kcal
Kilojoule 2 826kJ
2% Sacharidy 7 g
76% Tuky 57 g
25% Sodík 504 mg
56% Bílkoviny 32 g

Klopsy z kuřecího a vepřového masa se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omyté malé kuře vykostíme, nakrájíme na kousky a umeleme spolu s jednou oloupanou cibulí.

2

Slaninu nakrájíme na kostičky, vepřovou krkovici nasekáme nahrubo. Druhou cibuli a petrželovou nať nakrájíme nadrobno.

3

V míse smícháme kuřecí a vepřové maso, přidáme vejce, 3 lžíce hladké mouky a sekanou petrželku, osolíme, opepříme a dobře prohněteme. Na vále pak z masa utvoříme 10 koulí, které dlaní mírně zploštíme.

4

V kastrolku na rozpuštěném sádle rozškvaříme slaninu a v rozehřátém omastku klopsy z obou stran opečeme. Opečené maso odložíme do tepla. Pak na tuku orestujeme dorůžova nakrájenou cibuli, zasypeme ji 3 lžícemi mouky, necháme ji zpěnit, pak vzniklou zásmažku zalijeme vodou, zakapeme citronovou šťávou, přisolíme, připepříme a ušleháme na řídkou omáčku. Do omáčky vložíme zpět opečené klopsy a necháme je asi 30 minut přikryté mírně dusit. Nakonec vmícháme šlehačku a odstavíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept