Klopsy z kuřecího a vepřového masa se smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klopsy z kuřecího a vepřového masa se smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 53078 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Kuře |
6 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
80 g | Sádlo škvařené |
50 g | Slanina vepřová |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
300 g | Vepřová krkovička |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 271,5mg |
Draslík | 318,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Kuře, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Klopsy z kuřecího a vepřového masa se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté malé kuře vykostíme, nakrájíme na kousky a umeleme spolu s jednou oloupanou cibulí. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostičky, vepřovou krkovici nasekáme nahrubo. Druhou cibuli a petrželovou nať nakrájíme nadrobno. |
3 | V míse smícháme kuřecí a vepřové maso, přidáme vejce, 3 lžíce hladké mouky a sekanou petrželku, osolíme, opepříme a dobře prohněteme. Na vále pak z masa utvoříme 10 koulí, které dlaní mírně zploštíme. |
4 | V kastrolku na rozpuštěném sádle rozškvaříme slaninu a v rozehřátém omastku klopsy z obou stran opečeme. Opečené maso odložíme do tepla. Pak na tuku orestujeme dorůžova nakrájenou cibuli, zasypeme ji 3 lžícemi mouky, necháme ji zpěnit, pak vzniklou zásmažku zalijeme vodou, zakapeme citronovou šťávou, přisolíme, připepříme a ušleháme na řídkou omáčku. Do omáčky vložíme zpět opečené klopsy a necháme je asi 30 minut přikryté mírně dusit. Nakonec vmícháme šlehačku a odstavíme. |