Jednoduchý recept

Broskvový salát ve víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 53083
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 kg Broskve
30 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
100 g Mandle plátky
5 dl Víno bílé
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 262 kcal
Kilojoule 1 096kJ
8% Sacharidy 30 g
12% Tuky 9 g
1% Sodík 18 mg
9% Bílkoviny 5 g

Broskvový salát ve víně postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme k varu vodu a přelijeme jí broskve, které máme v misce. Necháme je trochu vychladnout a oloupeme. Potom broskve rozpůlíme, vyhodíme pecky a nakrájíme na malé kousky. Posypeme vanilkovým a moučkovým cukrem, zalijeme vychlazeným vínem. Misku přiklopíme, vložíme ji do lednice 30 minut chladit.

2

Mandlové lupínky vložíme do suché teflonové pánvičky a opražíme je.

3

Vychlazený salát rozdělíme do salátových mističek, ovoce posypeme praženými mandlemi a salát podáváme.

Poznámka

Ovocný salát podáváme dobře chlazený. Na jeho přípravu můžeme použit také skořici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept