Kuřecí závitky v rosolu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí závitky v rosolu
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 53084 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
100 g | Játra kuřecí |
750 g | Kuřecí prsa |
50 g | Mandle plátky |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 223,3mg |
Draslík | 944,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 56,3mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Játra kuřecí, Slanina vepřová, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mandle plátky, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí závitky v rosolu postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa vykostíme, zbavíme kůže a maso rozdělíme na 4 řízky, které naklepeme, až vzniknou tenké plátky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, půlku cibule oloupeme a nakrájíme najemno. |
2 | Kuřecí játra uškrábeme nožem a v míse smícháme se slaninou, nakrájenou cibulí, 1 lžící hladké mouky a bílky, přidáme mandlové lupínky, osolíme, opepříme a dobře promísíme. Ze směsi vytvoříme 4 válečky, které zabalíme do kuřecích plátků. Pevně je ovážeme režnou nití. |
3 | Do velkého kastrolu vložíme kuřecí kosti a kůži, 3 půlky neoloupané cibule a bobkový list, zalijeme 1 l vody, přidáme sůl a přivedeme do varu. Pak vložíme kuřecí závitky, přikryjeme pergamenovým papírem, stáhneme oheň a při 90°C necháme 1 hodinu táhnout. |
4 | Hotové závitky přemístíme na prkénko, necháme vystydnout, pak je zbavíme nití a nakrájíme na plátky. |
5 | Plátky závitků rozložíme na porcelánový pekáč, ozdobíme snítkami kadeřavé petrželky, zalijeme vlažným přecezeným vývarem a vložíme nejméně na 3 hodiny do chladničky. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychlazení pokrmu.