Jednoduchý recept

Sterilované pečené koroptve se slaninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 53085

Ingredience

1 ks Bobkový list
60 g Cibule
2 ks Koroptev
60 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
100 g Slanina vepřová
3 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 742 kcal
Kilojoule 3 104kJ
1% Sacharidy 4 g
28% Tuky 21 g
26% Sodík 529 mg
208% Bílkoviny 117 g

Sterilované pečené koroptve se slaninou postup přípravy receptu:

1

Koroptve důkladně očistíme, omyjeme, osušíme a dobře prosolíme po všech stranách i zevnitř. Slaninu nakrájíme a prošpikujeme jí prsa. Zbytky slaniny společně s máslem rozehřejeme v pekáči, přisypeme na kolečka pokrájenou cibuli, kuličky pepře a bobkový list. Cibuli orestujeme dorůžova, vložíme maso, podlijeme vodou a ve vyhřáté troubě pečeme. Mezitím průběžně poléváme vlastní šťávou.

2

Ne zcela dopečené koroptve vyjmeme, naporcujeme, vykostíme a i s menšími kostmi rozdělíme do sklenic. Zalijeme přecezenou šťávou a ihned zavíčkujeme.

3

Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Poznámka

Skladujeme při teplotě cca 10°C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept