Sterilované pečené koroptve se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sterilované pečené koroptve se slaninou
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 53085 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
60 g | Cibule |
2 ks | Koroptev |
60 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
100 g | Slanina vepřová |
3 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 23,3mg |
Draslík | 61,3mg |
Vláknina | 869,7mg |
Vitamín A | 14,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koroptev, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sterilované pečené koroptve se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Koroptve důkladně očistíme, omyjeme, osušíme a dobře prosolíme po všech stranách i zevnitř. Slaninu nakrájíme a prošpikujeme jí prsa. Zbytky slaniny společně s máslem rozehřejeme v pekáči, přisypeme na kolečka pokrájenou cibuli, kuličky pepře a bobkový list. Cibuli orestujeme dorůžova, vložíme maso, podlijeme vodou a ve vyhřáté troubě pečeme. Mezitím průběžně poléváme vlastní šťávou. |
2 | Ne zcela dopečené koroptve vyjmeme, naporcujeme, vykostíme a i s menšími kostmi rozdělíme do sklenic. Zalijeme přecezenou šťávou a ihned zavíčkujeme. |
3 | Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě. |
Poznámka
Skladujeme při teplotě cca 10°C.