Recept

Kuře se zeleninou po burgundsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 53086
Kategorie: Maso

Ingredience

250 g Celer bulvový
1 ks Cibule
200 g Hrachové lusky
1 ks Kuře
50 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Petržel kořen
100 g Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
250 ml Víno červené
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

70% Kalorie 1,374 kcal
Kilojoule 5 749kJ
5% Sacharidy 20 g
133% Tuky 100 g
38% Sodík 770 mg
149% Bílkoviny 84 g

Kuře se zeleninou po burgundsku postup přípravy receptu:

1

Středně velké kuře rozčtvrtíme, zbavíme konců křídel a vykostíme. Velkou cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, očistíme, oloupeme a na kostky nakrájíme celer s petrželí, vyloupeme hrachové lusky a nasekáme pažitku.

2

Kuřecí čtvrtky naklepeme a osolíme a po obou stranách v kastrole na sádle dorůžova osmahneme. Přeložíme je do jiné nádoby a udržujeme v teple.

3

Do tuku v kastrole dáme zpěnit cibuli, přidáme mouku, zasmahneme ji, zásmažku zalijeme červeným vínem s vodou a metličkou prošleháme. Omáčku osolíme a opepříme, vrátíme opečené maso, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka.

4

Mezitím ve slané vodě uvaříme nakrájenou zeleninu s hráškem, scedíme ji a přidáme do omáčky, do které ještě přimícháme máslo.

5

Hotové maso přendáme na ohřáté talíře, posypeme sekanou pažitkou a přelijeme zeleninovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept