Kuře se zeleninou po burgundsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře se zeleninou po burgundsku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 53086 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
200 g | Hrachové lusky |
1 ks | Kuře |
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Petržel kořen |
100 g | Sádlo škvařené |
2 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Víno červené |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 358,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 94,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hrachové lusky, Kuře, Pažitka, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře se zeleninou po burgundsku postup přípravy receptu:
1 | Středně velké kuře rozčtvrtíme, zbavíme konců křídel a vykostíme. Velkou cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, očistíme, oloupeme a na kostky nakrájíme celer s petrželí, vyloupeme hrachové lusky a nasekáme pažitku. |
2 | Kuřecí čtvrtky naklepeme a osolíme a po obou stranách v kastrole na sádle dorůžova osmahneme. Přeložíme je do jiné nádoby a udržujeme v teple. |
3 | Do tuku v kastrole dáme zpěnit cibuli, přidáme mouku, zasmahneme ji, zásmažku zalijeme červeným vínem s vodou a metličkou prošleháme. Omáčku osolíme a opepříme, vrátíme opečené maso, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka. |
4 | Mezitím ve slané vodě uvaříme nakrájenou zeleninu s hráškem, scedíme ji a přidáme do omáčky, do které ještě přimícháme máslo. |
5 | Hotové maso přendáme na ohřáté talíře, posypeme sekanou pažitkou a přelijeme zeleninovou omáčkou. |