Jednoduchý recept

Farmářský salát s jogurtovým dresinkem a zastřeným vejcem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 53091

Ingredience

200 g Anglická slanina
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
1 hrst Rajčata
1 ks Salát Polníček
1 ks Salát Rosso
1 ks Salát ledový
1 ks Salát listový Dubáček
4 ks Vejce slepičí
Dresink
250 g Jogurt bílý
1 dl Mléko polotučné
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 592kJ
2% Sacharidy 8 g
41% Tuky 31 g
31% Sodík 612 mg
31% Bílkoviny 18 g

Farmářský salát s jogurtovým dresinkem a zastřeným vejcem postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme postupně vejce. V hrnci přivedeme k varu 0,7 l vody, přidáme ocet a sůl, zmírníme plamen a zvolna spustíme rozklepnuté vejce. Povaříme 5-6 minut, poté zprudka zchladníme studenou vodou, vyjmeme a necháme osušit.

2

Slaninu pokrájíme na kostičky a orestujeme na středním ohni. Všechny druhy salátu důkladně omyjeme, naaranžujeme na talíře, doplníme vejci a posypeme slaninou. Přelijeme dresinkem a dozdobíme cherry rajčátky.

3

Na dresink rozmícháme jogurt s mlékem, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a najemno nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept