Farmářský salát s jogurtovým dresinkem a zastřeným vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farmářský salát s jogurtovým dresinkem a zastřeným vejcem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 53091 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 hrst | Rajčata |
1 ks | Salát ledový |
1 ks | Salát listový Dubáček |
1 ks | Salát Polníček |
1 ks | Salát Rosso |
4 ks | Vejce slepičí |
Dresink | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
250 g | Jogurt bílý |
1 dl | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 290,0mg |
Draslík | 477,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Rajčata, Salát ledový, Salát Rosso, Vejce slepičí, Česnek, Jogurt bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Salát listový Dubáček, Salát Polníček, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farmářský salát s jogurtovým dresinkem a zastřeným vejcem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme postupně vejce. V hrnci přivedeme k varu 0,7 l vody, přidáme ocet a sůl, zmírníme plamen a zvolna spustíme rozklepnuté vejce. Povaříme 5-6 minut, poté zprudka zchladníme studenou vodou, vyjmeme a necháme osušit. |
2 | Slaninu pokrájíme na kostičky a orestujeme na středním ohni. Všechny druhy salátu důkladně omyjeme, naaranžujeme na talíře, doplníme vejci a posypeme slaninou. Přelijeme dresinkem a dozdobíme cherry rajčátky. |
3 | Na dresink rozmícháme jogurt s mlékem, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a najemno nasekanou petrželkou. |