Pekelná kuřecí prsa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pekelná kuřecí prsa
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 53093 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
5 polévková lžíce | Kečup |
2 ks | Kuřecí prsa |
120 g | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 469,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 171,3mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Feferony, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pekelná kuřecí prsa postup přípravy receptu:
1 | Svaříme 2 dl suchého bílého vína na 1/5 objemu, nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli a feferonky. |
2 | Dvoje kuřecí prsa bez kosti rozdělíme na půlky, naklepeme, osolíme a posypeme chilli kořením. Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm plátky z obou stran dozlatova opečeme. Přemístíme je do jiné nádoby a udržujeme v teple. |
3 | V pánvi pak zpěníme cibuli, přidáme kečup, feferonky a svařené víno, vše povaříme a podle chuti přisolíme. |
4 | Porce masa na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s bílým pečivem. |