Křupavé ovoce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavé ovoce
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 53094 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
3 ks | Banány |
100 g | Broskve |
60 g | Cukr třtinový |
100 g | Hrušky |
100 g | Jablka |
100 g | Mandle |
80 g | Máslo čerstvé |
150 g | Smetana 33% (šlehačka) |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 65,3mg |
Draslík | 837,7mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 191,3mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 7,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Broskve, Cukr třtinový, Hrušky, Jablka, Mandle, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křupavé ovoce postup přípravy receptu:
1 | Jablka, hrušky, broskve omyjeme a nakrájíme na větší kousky, které v misce smícháme dohromady. Banány oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme. |
2 | V pánvičce rozehřejeme máslo s třtinovým cukrem. Do pánvičky dáváme smíchané ovoce a zprudka opékáme. Když už máme všechno ovoce opečené, tak vložíme banány a také je opečeme. Nakonec v pánvičce opečeme mandle. |
3 | Ještě teplé ovoce rozdělíme do mističek, ozdobíme vyšlehanou šlehačkou, posypeme mandlemi a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako teplý dezert. Můžeme podávat také jako studený dezert.