Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 53095
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
200 g Cibule
100 ml Jogurt bílý
5 polévková lžíce Kečup
1 ks Kuře
30 g Mouka pšeničná hladká
120 g Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Rýže dušená
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

73% Kalorie 1,437 kcal
Kilojoule 6 011kJ
11% Sacharidy 41 g
133% Tuky 99 g
35% Sodík 709 mg
151% Bílkoviny 85 g

Bulharské kuře Jachnia postup přípravy receptu:

1

Středně velké kuře očistíme, rozčtvrtíme, zbavíme konců křídel, odsekneme páteřní kost a čtvrtky naplocho vytvarujeme. Nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli, prolisujeme česnek a nahrubo nasekáme zelenou petrželku.

2

Kuřecí čtvrtky ze všech stran osolíme, v kastrole na rozpáleném oleji je z obou stran opečeme a odložíme do jiné nádoby. Na tuku pak necháme zrůžovět cibulku, zasypeme moukou, zasmahneme a zásmažku zalijeme vínem a vodou na řídkou omáčku, kterou metličkou ušleháme. Do omáčky přidáme sladkou a pálivou papriku, česnek a kečup, osolíme a vložíme opečené čtvrtky kuřete. Kastrol přikryjeme pokličkou a v omáčce na mírném ohni dusíme doměkka.

3

Na ohřáté talíře dáme po 1 kopečku dušené rýže, na ně položíme porce kuřete. Do omáčky přidáme jogurt se smetanou, promícháme a hotovou omáčkou přelijeme porce kuřat s rýží. Ozdobíme petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept