Bulharské kuře Jachnia - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bulharské kuře Jachnia
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 53095 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
100 ml | Jogurt bílý |
5 polévková lžíce | Kečup |
1 ks | Kuře |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
120 g | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rýže dušená |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 349,8mg |
Draslík | 994,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 755,5mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 12,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jogurt bílý, Kuře, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Rýže dušená, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mouka pšeničná hladká, Paprika mletá pálivá, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bulharské kuře Jachnia postup přípravy receptu:
1 | Středně velké kuře očistíme, rozčtvrtíme, zbavíme konců křídel, odsekneme páteřní kost a čtvrtky naplocho vytvarujeme. Nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli, prolisujeme česnek a nahrubo nasekáme zelenou petrželku. |
2 | Kuřecí čtvrtky ze všech stran osolíme, v kastrole na rozpáleném oleji je z obou stran opečeme a odložíme do jiné nádoby. Na tuku pak necháme zrůžovět cibulku, zasypeme moukou, zasmahneme a zásmažku zalijeme vínem a vodou na řídkou omáčku, kterou metličkou ušleháme. Do omáčky přidáme sladkou a pálivou papriku, česnek a kečup, osolíme a vložíme opečené čtvrtky kuřete. Kastrol přikryjeme pokličkou a v omáčce na mírném ohni dusíme doměkka. |
3 | Na ohřáté talíře dáme po 1 kopečku dušené rýže, na ně položíme porce kuřete. Do omáčky přidáme jogurt se smetanou, promícháme a hotovou omáčkou přelijeme porce kuřat s rýží. Ozdobíme petrželkou a podáváme. |