Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kuře Vlasty Buriana 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 53098
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Jablka
3 polévková lžíce Kečup
1 ks Kuřecí prsa
50 g Mandle plátky
120 g Máslo čerstvé
150 g Mouka pšeničná hrubá
50 g Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

72% Kalorie 1,416 kcal
Kilojoule 5 925kJ
23% Sacharidy 84 g
135% Tuky 101 g
71% Sodík 1 g
84% Bílkoviny 47 g

Kuře Vlasty Buriana postup přípravy receptu:

1

Velká kuřecí prsa rozdělíme na 2 plátky, které naklepeme a opečeme dorůžova po obou stranách.

2

Nasucho opražíme mandlové lupínky.

3

V kotlíku rozpustíme 50 g másla, přidáme vejce a sůl, vše metlou rozšleháme a vmícháváme tolik hrubé mouky, až vznikne řídké těsto, jako na kapání. Hotové těsto přelijeme do většího mikrotenového sáčku. V rohu vystřihneme 4 mm otvor a celý obsah vymačkáme do slané vody vařící se v širokém kastrolu. Vaříme 4-5 minut, pak vzniklé uvařené nudle scedíme, propláchneme, částečně překrájíme a rozdělíme na 2 talíře. Na uvařené nudle položíme opečená prsa.

4

Oloupeme velké sladké jablko, ze středu ukrojíme 2 silné plátky, větším tvořítkem z nich vykrojíme jaderník a poprášíme je paprikou. Plátky pak po jedné straně osmahneme na pánvi s rozehřátým máslem, obrátíme je, do prostředků vložíme syrové žloutky a dosmahneme. Jablka položíme na opečená prsa.

5

Do výpeku na pánvi po pečení prsou přidáme kečup, přisolíme povaříme a metličkou všleháme 50 g másla. Hotovou omáčku přelijeme přes porce.

6

Pokrm servírujeme posypaný upraženými mandlovými lupínky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept