Jednoduchý recept

Jelítková kaše

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 531
Kategorie: Maso

Ingredience

25 g Česnek
100 g Cibule
100 ml Hovězí vývar základní
2 g Majoránka
2 g Nové koření mleté
2 g Pepř černý mletý
250 g Rýže loupaná
30 g Sůl
70 g Tuk
1500 g Vepřová hlava
400 g Vepřová krev
100 g Vepřový ořez
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 652 kcal
Kilojoule 2 726kJ
6% Sacharidy 23 g
58% Tuky 44 g
67% Sodík 1 g
70% Bílkoviny 39 g

Jelítková kaše postup přípravy receptu:

1

Vepřovou hlavu a ořez opláchneme a očistíme. V osolené vodě je uvaříme doměkka, vyjmeme, vykostíme a na drobno rozsekáme.

2

Do masa přidáme pepř, majoránku, mleté nové koření, česnek utřený se solí a dobře promícháme.

3

Rýži přebereme, propláchneme ve studené vodě a obvyklým způsobem udusíme.

4

Dušenou rýži necháme prochladnout, potom přilijeme procezenou vepřovou krev a vmícháme připravené maso.

5

Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na polovině tuku do zlatavé barvy. Přidáme ji do kaše, kterou rozmícháme s dávkou vývaru z masa a vše podle potřeby přisolíme.

6

Hotovou jelítkovou kaši vlijeme do vymaštěného pekáče a zvolna upečeme v troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept