Pstruzi s mandlovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruzi s mandlovou směsí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 53104 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Fenykl čerstvý |
200 g | Mandle |
100 g | Mandle mleté |
40 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
800 g | Pstruh lososový |
8 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 179,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 19,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fenykl čerstvý, Mandle, Pstruh lososový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruzi s mandlovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Do misky nasypeme mleté mandle, přisypeme celé olouapné mandle, přidáme vejce, sůl, pepř a promícháme. Očištěné a vykuchané pstruhy naplníme mandlovou směsí, zabalíme do fenyklových vláken, položíme na alobal potřený olejem, každého pstruha zvlášť zabalíme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut. |
2 | Pečené pstruhy rozbalíme, odstraníme fenykl, upravíme na oválné talíře a podáváme. |