Jednoduchý recept

Rosol z lesních jahod

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 53107

Ingredience

4 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
500 g Jahody lesní
100 g Jahody zahradní
100 g Smetana 33% (šlehačka)
2 dl Voda pitná
300 g Zakysaná smetana
4 polévková lžíce Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 637 kcal
Kilojoule 2 664kJ
14% Sacharidy 50 g
62% Tuky 46 g
7% Sodík 131 mg
14% Bílkoviny 8 g

Rosol z lesních jahod postup přípravy receptu:

1

Do vody v kastrůlku dáme želatinu, necháme chvilku nabobtnat. Kastrůlek položíme na oheň, zahřejeme, aby se želatina rozpustila a stáhneme z ohně.

2

Lesní jahody očistíme, omyjeme, dáme do misky, přisypeme vanilkový a pískový cukr. Vše dobře rozmixujeme. Do rozmixované hmoty přimícháme zakysanou smetanu, připravenou želatinu a zlehka promícháme.

3

Směs rozdělíme do pohárů, které vložíme do lednice vychladnout. Každý pohár před podáváním ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a zahradními jahodami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept