Rosol z lesních jahod - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rosol z lesních jahod
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 53107 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
500 g | Jahody lesní |
100 g | Jahody zahradní |
100 g | Smetana 33% (šlehačka) |
2 dl | Voda pitná |
300 g | Zakysaná smetana |
4 polévková lžíce | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 132,2mg |
Draslík | 287,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Voda pitná, Zakysaná smetana, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Jahody lesní, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rosol z lesních jahod postup přípravy receptu:
1 | Do vody v kastrůlku dáme želatinu, necháme chvilku nabobtnat. Kastrůlek položíme na oheň, zahřejeme, aby se želatina rozpustila a stáhneme z ohně. |
2 | Lesní jahody očistíme, omyjeme, dáme do misky, přisypeme vanilkový a pískový cukr. Vše dobře rozmixujeme. Do rozmixované hmoty přimícháme zakysanou smetanu, připravenou želatinu a zlehka promícháme. |
3 | Směs rozdělíme do pohárů, které vložíme do lednice vychladnout. Každý pohár před podáváním ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a zahradními jahodami. |