Průhledný malinový dezert - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Průhledný malinový dezert
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 53110 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
6 ml | Citronová šťáva |
120 g | Cukr krupice |
500 g | Kompot malinový |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
80 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 123,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Kompot malinový, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Průhledný malinový dezert postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku se studenou malinovou šťávou necháme nabobtnat želatinu. Potom do želatiny vsypeme cukr a na mírném ohni zahříváme do rozpuštění želatiny a cukru. Stáhneme z ohně, přidáme citronovou šťávu a promícháme. |
2 | Do mírně vychladlé želatiny vmícháme maliny, zlehka promícháme. Kompotové mističky opláchneme studenou vodou a rozdělíme do nich připravenou želatinu s malinami. Mističky dáme do ledničky vychladnout a také ztuhnout želatinu. |
3 | Těsně před podáváním každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a ozdobíme ovocem. |
Poznámka
Průhledný dezert můžeme připravit např. také z borůvek, rybízu apod.