Jednoduchý recept

Bramborové placky s bylinkovým máslem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 53118
Kategorie: Brambory

Ingredience

Bylinkové máslo
75 g Máslo čerstvé
8 g Pažitka
1 g Pepř černý mletý
7 g Petržel - nať
10 g Roketa
4 g Sůl
Bramborové placky
400 g Brambory
10 g Kypřicí prášek do pečiva
50 ml Mléko polotučné
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
40 g Solamyl
8 g Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 408kJ
10% Sacharidy 38 g
24% Tuky 18 g
60% Sodík 1 g
13% Bílkoviny 8 g

Bramborové placky s bylinkovým máslem postup přípravy receptu:

1

Změklé máslo osolíme, opepříme, petrželku, pažitku a roketu posekáme nadrobno, vmícháme do másla, zakryjeme fólií a dáme do lednice ztuhnout. Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, osolíme, opepříme, přisypeme mouku, solamyl, kypřící prášek, přidáme vejce a přilijeme mléko. Vypracujeme hutné těsto, které rozdělíme na 8 stejných kusů. Vytvarujeme placky, které smažíme v pánvi na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova.

2

Placky po 2 kusech rozdělíme na talíře, doplníme bylinkovým máslem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept