Jednoduchý recept

Smažený králík na slanině s hruškami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 53119

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
200 g Hrušky sušené
800 g Králík
40 g Máslo čerstvé
20 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
10 g Sůl
200 ml Voda pitná
250 ml Víno bílé
120 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 867 kcal
Kilojoule 3 626kJ
12% Sacharidy 43 g
57% Tuky 43 g
85% Sodík 2 g
119% Bílkoviny 67 g

Smažený králík na slanině s hruškami postup přípravy receptu:

1

Očištěného vykuchaného králíka naporcujeme na malé kousky, osolíme, opepříme, vložíme do hrnce s rozehřátým olejem a smažíme do měkka. Kousky masa občas obracíme. Usmažené maso vyjmeme, do výpeku nasypeme nadrobno pokrájenou šalotku, na nudličky rozkrájenou slaninu, posekané bylinky, přidáme máslo a orestujeme. Sušené hrušky krájíme na malé kousky, přisypeme do hrnce, zalijeme vínem, vodou a vaříme, dokud nezměknou a omáčka nezhoustne. Podle chuti osolíme, opepříme.

2

Porce králíka upravíme na talíře, přelijeme hruškovou omáčkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept