Smažený králík na slanině s hruškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený králík na slanině s hruškami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 53119 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
200 g | Hrušky sušené |
800 g | Králík |
40 g | Máslo čerstvé |
20 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
120 g | Šalotka |
150 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 209,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 372,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky sušené, Šalotka, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Králík, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený králík na slanině s hruškami postup přípravy receptu:
1 | Očištěného vykuchaného králíka naporcujeme na malé kousky, osolíme, opepříme, vložíme do hrnce s rozehřátým olejem a smažíme do měkka. Kousky masa občas obracíme. Usmažené maso vyjmeme, do výpeku nasypeme nadrobno pokrájenou šalotku, na nudličky rozkrájenou slaninu, posekané bylinky, přidáme máslo a orestujeme. Sušené hrušky krájíme na malé kousky, přisypeme do hrnce, zalijeme vínem, vodou a vaříme, dokud nezměknou a omáčka nezhoustne. Podle chuti osolíme, opepříme. |
2 | Porce králíka upravíme na talíře, přelijeme hruškovou omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.