Banánový rosol s koňakem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Banánový rosol s koňakem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 53121 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
140 g | Banány |
100 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
1 dl | Likér mandlový - Amaretto |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
5 dl | Víno bílé |
4 dl | Voda pitná |
4 polévková lžíce | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 214,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Cukr krupice, Víno bílé, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Likér mandlový - Amaretto, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Banánový rosol s koňakem postup přípravy receptu:
1 | Banány oloupeme, půlku nakrájíme na tenká kolečka. Naskládáme je na dno sklenic. Želatinu namočíme do studené vody a necháme ji nabobtnat. Druhou půlku banánů dáme do misky, přilijeme víno, 50 ml Amaretta a přidáme vanilkový cukr. Ponorným mixérem vše rozmixujeme. |
2 | Rozmixovanou hmotu dáme do vhodného kastrůlku. Přilijeme želatinu, přisypeme cukr a ve vodní lázní za stálého míchání zahříváme do rozpuštění želatiny. |
3 | Směs rozdělíme na připravené banány ve sklenicích. Naplněné sklenice dáme do lednice vychladit a ztuhnout. |
4 | Do vyšlehané šlehačky přidáme 50 ml Amaretta a zlehka promícháme. Těsně před podáváním poháry ozdobíme šlehačkou s Amarettem. |