Jednoduchý recept

Ovocná pěna

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 53122

Ingredience

250 g Broskve
40 g Cukr vanilka
150 g Smetana 33% (šlehačka)
250 g Třešně
2 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 216 kcal
Kilojoule 902kJ
6% Sacharidy 22 g
17% Tuky 13 g
2% Sodík 38 mg
7% Bílkoviny 4 g

Ovocná pěna postup přípravy receptu:

1

Broskve a třešně omyjeme, vypeckujeme, broskve nakrájíme na menší kousky. Ovoce v mixéru rozmixujeme.

2

Bílky vyšleháme do půlky, přisypeme vanilkový cukr a spolu s cukrem došleháme na tuhý sníh. Hotový sníh zlehka vmícháme do rozmixovaného ovoce. Směs rozdělíme do pohárů a v lednici necháme dobře vychladit.

3

Těsně před podáváním každý pohár ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. Hotové poháry podáváme.

Poznámka

Pěnu podáváme jako studený, sladký dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept