Hříbková smetanová omáčka nadivoko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hříbková smetanová omáčka nadivoko
Hříbková smetanová omáčka nadivoko
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53125 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 l | Hovězí vývar základní |
250 g | Hříbky čerstvé |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
3 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
6 ks | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
2,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 74,8mg |
Draslík | 547,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Hříbky čerstvé, Kmín celý, Nové koření celé, Pepř bílý, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hříbková smetanová omáčka nadivoko postup přípravy receptu:
1 | Do čistého hovězího vývaru přidáme nové koření, celý pepř, kmín a bobkový list. Vložíme oloupané a rozkrájene cibule a vývar vaříme při mírné teplotě 15 minut. Ke konci vaření přimícháme ocet a vývar přecedíme a přivedeme znovu k varu. |
2 | Očištěné a omyté hříbky pokrájíme na plátky, vložíme do vývaru a pomalu vaříme 10 minut. V misce si ve smetaně vymícháme kukuřičný škrob a tekutinu za stálého míchání vlijeme do vývaru. Vaříme pomalu asi 2 minuty. Omáčku dochutíme solí, cukrem, čerstvě pomletým pepřem a na zjemnění máslem. Podáváme ji s různými přílohami. |