Lilkový sendvič s bylinkami a šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilkový sendvič s bylinkami a šlehačkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 53126 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
10 g | Koriandr celý |
600 g | Lilek |
30 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
6 g | Sůl |
40 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 63,5mg |
Draslík | 516,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 191,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Koriandr celý, Lilek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilkový sendvič s bylinkami a šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Lilky omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtyři stejně silné plátky. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky lilků, orestujeme, podlijeme troškou vody a dusíme, dokud se voda neodpaří. Plátky vyjmeme a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na nudličky a krátce opražíme. Smetanu vyšleháme, osolíme, opepříme a přimícháme zrníčka koriandru. Na první plátek položíme pár lístků petrželky, naneseme ochucenou šlehačku, zakryjeme druhým plátkem, na něj naneseme opět vrstvu šlehačky a posypeme polovinou slaniny, zakryjeme třetím plátkem lilku, na něj položíme lístky petrželky, naneseme zbytek šlehačky, posypeme zbytkem slaniny a uzavřeme posledním plátkem lilku. Takto připravíme všechny čtyři sendviče, upravíme na talířky a podáváme. |