Recept

Vánoční sladká omáčka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 53131
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Bobkový list
80 g Celer bulvový
2 ks Cibule
1,5 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Hrozinky
2 polévková lžíce Mandle
100 g Med včelí
80 g Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
2 polévková lžíce Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Perník
80 g Petržel kořen
2,5 dl Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
60 g Povidla švestková
3 špetka Sůl
2 špetka Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 433 kcal
Kilojoule 1 813kJ
17% Sacharidy 62 g
163% Tuky 122 g
10% Sodík 205 mg
14% Bílkoviny 8 g

Vánoční sladká omáčka postup přípravy receptu:

1

Cibuli, mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a drobně pokrájíme. V hrnci bez omastku cibuli se zeleninou osmažíme dozlatova. Přilijeme černé pivo, přimícháme povidla, citronovou šťávu, sůl, med a okořeníme tymiánem, černým mletým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a omáčku vaříme pomalu asi 15 minut. Omáčku přecedíme a cibuli se zeleninou propasírujeme přes síto.

2

V druhém hrnci si z cukru připravíme karamel. Postupně přilijeme omáčku, kterou zahustíme nastrouhaným perníkem.

3

Nakonec do omáčky dáme pokrájené loupané mandle, vlašské ořechy, hrozinky a pomalu vaříme dalších 15 minut. Omáčku servírujeme teplou.

Poznámka

Vánoční omáčku pdáváme ke smažené rybě nebo vánočce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept