Rybí paštika s muškátovým oříškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí paštika s muškátovým oříškem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 53139 |
Kategorie: | Paštiky, Aspiky, Teriny |
Ingredience
200 g | Cibule |
1,5 kg | Filé rybí |
350 g | Maces - nekvašený chléb |
2 špetka | Muškátový oříšek |
1,5 dl | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 73,6mg |
Draslík | 92,6mg |
Vláknina | 731,5mg |
Vitamín A | 85,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 6,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový oříšek, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Maces - nekvašený chléb, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí paštika s muškátovým oříškem postup přípravy receptu:
1 | Vykostěné rybí filé omyjeme a rozdrtíme do misky. Přidáme rozemletý maces, potom oloupanou, drobně nakrájenou cibulí. Rozklepneme vejce, muškátový oříšek. Dochutíme solí, pepřem, nakonec vlijeme 1 dl oleje a dobře promícháme. |
2 | Vhodný pekáček vymažeme olejem, do kterého vložíme připravenou směs. Pekáček vložíme do předehřáté trouby a při střední teplotě pečeme paštiku dozlatova 35-40 minut. |