Zdravý recept

Pasta z baklažánu

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 53141

Ingredience

250 g Cibule
3 ml Citronová šťáva
4 ks Lilek
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 45 kcal
Kilojoule 187kJ
3% Sacharidy 11 g
3% Tuky 2 g
5% Sodík 101 mg
3% Bílkoviny 2 g

Pasta z baklažánu postup přípravy receptu:

1

Baklažány omyjeme a v nahřáté troubě pečeme doměkka. Opečené oloupeme, měkkou dužinu dobře rozmačkáme.

2

Přidáme do ní drobně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a promícháme. Nakonec dochutíme solí, pepřem, podle vlastní chuti pokapeme citrónovou šťávou a směs promícháme.

3

Hotovou pastu můžeme dát do malých sklenic a udržovat v lednici. Můžeme ji také trochu vychladit a ihned podáváme.

Poznámka

Pastu použijeme na namazání opečené veky, bagety, ale také čerstvého pečiva.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept