Pasta z baklažánu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pasta z baklažánu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 53141 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
250 g | Cibule |
3 ml | Citronová šťáva |
4 ks | Lilek |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 339,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Lilek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pasta z baklažánu postup přípravy receptu:
1 | Baklažány omyjeme a v nahřáté troubě pečeme doměkka. Opečené oloupeme, měkkou dužinu dobře rozmačkáme. |
2 | Přidáme do ní drobně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a promícháme. Nakonec dochutíme solí, pepřem, podle vlastní chuti pokapeme citrónovou šťávou a směs promícháme. |
3 | Hotovou pastu můžeme dát do malých sklenic a udržovat v lednici. Můžeme ji také trochu vychladit a ihned podáváme. |
Poznámka
Pastu použijeme na namazání opečené veky, bagety, ale také čerstvého pečiva.