Loštický špíz - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Loštický špíz
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53148 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
2 ks | Cibule |
200 g | Klobása Dunajská |
3 dl | Olej slunečnicový |
200 g | Strouhanka |
300 g | Tvarůžky olomoucké malé |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 148,2mg |
Draslík | 239,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 9,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Olej slunečnicový, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Tvarůžky olomoucké malé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Loštický špíz postup přípravy receptu:
1 | Na misky připravíme na kusy nakrájené tvarůžky, slaninu a vepřovou klobásu. Na špízové jehly střídavě napichujeme hodně těsně všechny připravené suroviny a prokládáme kolečky cibule. Špízy obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. |