Kedlubnový dresink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedlubnový dresink
Kedlubnový dresink
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53153 |
Kategorie: | Dresinky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
1 dl | Jogurt bílý |
2 ks | Kedlubna |
0,5 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
0,5 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 ks | Ředkev bílá |
2,5 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
3 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 34,8mg |
Draslík | 257,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Jogurt bílý, Kedlubna, Kopr čerstvý, Pažitka, Pepř bílý, Ředkev bílá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kedlubnový dresink postup přípravy receptu:
1 | Kedlubny a dlouhou bílou ředkvičku omyjeme, oloupeme, jemně nastrouháme a dáme do mísy. Přidáme zakysanou smetanu, bílý jogurt, sůl, bílý pepř, cukr, omytý drobně pokrájený kopr s pažitkou a utřený česnek. Vše dobře promícháme a necháme před podáváním vychladit asi 30 minut. |
Poznámka
Kedlubnový dresink nejčastěji podáváme k pečenému, uzenému nebo vařenému masu, nebo ho podáváme samostatně.