Recept

Kedlubnové plátky na paprice

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 53155
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Cibule
5 ks Kedlubna
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 špetka Paprika mletá pálivá
1,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř bílý
150 g Slanina vepřová
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 846kJ
5% Sacharidy 17 g
51% Tuky 38 g
27% Sodík 540 mg
14% Bílkoviny 8 g

Kedlubnové plátky na paprice postup přípravy receptu:

1

Oloupané kedlubny nakrájíme na plátky. Očištěnou cibuli a slaninu pokrájíme na malé kostičky.

2

V hrnci rozpustíme uzenou slaninu a vysmažíme ji na škvarečky. Ty vyjmeme a na omastek dáme cibuli, kterou zpěníme, přidáme plátky kedluben a restujeme po 1 minutě z každé strany dozlatova. Ke konci

3

přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme a jakmile paprika pustí barvu, přilijeme vodu, přidáme sůl, bílý pepř a kedlubny dusíme pod pokličkou doměkka asi 10-15 minut.

4

V misce rozmícháme dohladka hladkou mouku ve smetaně. Pomalu, za stálého míchání, ji přilijeme ke kedlubnám, krátce povaříme, dochutíme solí a podáváme. Každou porci kedluben ozdobíme škvarky ze slaniny.

Poznámka

Ke kedlubnám na paprice nejvíce chutná houskový knedlík.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept