Recept

Mléčná omáčka se sušenými hříbky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 53156

Ingredience

2 ks Cibule
6 polévková lžíce Houby sušené
0,5 kávová lžička Kmín mletý
2,5 dl Mléko plnotučné
2,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Ocet vinný
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná
1,5 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 205 kcal
Kilojoule 858kJ
3% Sacharidy 12 g
20% Tuky 15 g
17% Sodík 341 mg
13% Bílkoviny 7 g

Mléčná omáčka se sušenými hříbky postup přípravy receptu:

1

Omyté sušené hříbky namočíme na 30 minut do 3 dl studené vody. Očištěné cibule pokrájíme nadrobno. V misce rozmixujeme mléko se zakysanou smetanou, moukou a žloutky.

2

V hrnci na másle zpěníme cibuli, jakmile začne růžovět, přidáme scezené a okapané houby, sůl, pepř, mletý kmín, promícháme s cibulí a přilijeme vroucí vodu (6 dl). Pomalu vaříme asi 20 minut do změknutí hub. Přidáme ocet, provaříme a za stálého míchání přilijeme mléko se smetanou. Stále mícháme a vaříme 1-2 minuty, případně dochutíme solí, pepřem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept