Mléčná omáčka se sušenými hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mléčná omáčka se sušenými hříbky
Mléčná omáčka se sušenými hříbky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 53156 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 ks | Cibule |
6 polévková lžíce | Houby sušené |
0,5 kávová lžička | Kmín mletý |
2,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2,5 dl | Mléko plnotučné |
2,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
1,5 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 212,2mg |
Draslík | 264,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 450,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 392,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Ocet vinný, Pepř bílý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Kmín mletý, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mléčná omáčka se sušenými hříbky postup přípravy receptu:
1 | Omyté sušené hříbky namočíme na 30 minut do 3 dl studené vody. Očištěné cibule pokrájíme nadrobno. V misce rozmixujeme mléko se zakysanou smetanou, moukou a žloutky. |
2 | V hrnci na másle zpěníme cibuli, jakmile začne růžovět, přidáme scezené a okapané houby, sůl, pepř, mletý kmín, promícháme s cibulí a přilijeme vroucí vodu (6 dl). Pomalu vaříme asi 20 minut do změknutí hub. Přidáme ocet, provaříme a za stálého míchání přilijeme mléko se smetanou. Stále mícháme a vaříme 1-2 minuty, případně dochutíme solí, pepřem a podáváme. |