Vusrkchejchle - chléb s perníkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 12 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vusrkchejchle - chléb s perníkem
Vusrkchejchle - chléb s perníkem
Celkový čas: | 12 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 53157 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
8 krajíc | Chléb konzumní |
60 g | Máslo čerstvé |
100 g | Perník |
1,5 l | Voda pitná |
Těstíčko | |
---|---|
1 dl | Mléko plnotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 339,3mg |
---|---|
Cholesterol | 204,5mg |
Draslík | 58,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 211,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 175,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Perník, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vusrkchejchle - chléb s perníkem postup přípravy receptu:
1 | Budeme potřebovat 8 krajíců chleba, které překrojíme na poloviny. V misce vyšleháme v mléku vejce s moukou, pepřem a solí do hladkého těstíčka. |
2 | V hrnci přivedeme k varu 1.5 litru vody. Krajíčky chleba namáčíme do těstíčka a vhazujeme je do vroucí vody. Jakmile se chleba ve vodě několikrát otočí (4-5 sekund), vyjmeme ho, dáme na talíře, potřeme máslem, posypeme nastrouhaným perníkem a podáváme. |