Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53158
Kategorie: Brambory

Ingredience

1 kg Brambory
4 polévková lžíce Cukr krystal
1 ks Cukr skořicový
140 g Máslo čerstvé
1 l Mléko plnotučné
200 g Mouka pšeničná hrubá
100 g Perník
6 polévková lžíce Strouhanka
1,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
4,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 780 kcal
Kilojoule 3 263kJ
28% Sacharidy 101 g
45% Tuky 34 g
20% Sodík 397 mg
37% Bílkoviny 21 g

Šuperlíky s perníkem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme důkladně brambory, dáme do hrnce s 2 litry vody a uvaříme je ve slupce doměkka. Vaříme přibližně 20 minut. Uvařené scedíme, teplé oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme hrubou mouku, vejce, sůl a důkladně uhněteme bramborové těsto. Na pomoučeném vále vyválíme válečky o průměru přibližně 4-5 cm a nakrájíme z nich dílky silné 1.5 cm. Z každého vyválíme malou šišku - šuperlík.

2

V pekáči rozehřejeme máslo, na kterém osmažíme dozlatova strouhanku. V hrnci přivedeme k varu 2.5 litru vody. Šišky vhazujeme do vroucí vody a vaříme 7-10 minut podle velikosti.

3

Mezitím v pekáčku na másle osmažíme dozlatova strouhanku s krystalovým a skořicovým cukrem. Uvařené šuperlíky položíme na strouhanku, promícháme a dáme do předehřáté trouby na 230 °C zapéct. Pečeme jen krátce, asi 10 minut. Šuperlíky dáme na talíře, posypeme nastrouhaným perníkem a podáváme. Ke každé porci dáme sklenici mléka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept